Gálavacsora

Állófogadás
Gálavacsora

A gálavacsora a rendezvénytípusok királya

 Az egyik legelegánsabb forma, üzleti- és közéleti eseményekhez. Körasztalos elrendezéssel és felállított színpaddal a Múzeum nagyobb csarnokai kiváló helyszínt biztosítanak műsorral egybekötött vacsorákhoz és díjátadókhoz.

Gálavacsora
Miért a gálavacsora, avagy díszvacsora a legjobb módja vendégei elkápráztatásának?

A gálavacsora vagy díszvacsora egy ültetett, kötött formája a fogadásoknak. A felszolgálók, a felszolgálás módja, a terem díszítése mind elegáns, az ételek különlegesek. 

Gálavacsorák lebonyolításához leginkább
ajánlott helyszíneink

Reneszánsz Csarnok


A Reneszánsz csarnok a 16. századi itáliai építészet formavilágát követi. Félköríves árkádjai, klasszikus oszlopai, mellvédje és falképei egy reneszánsz palota udvarát idézik fel. A csarnokban a Szépművészeti Múzeum két különleges műtárgyegyüttese látható: az itáliai freskók és a velencei kútkávák. A freskógyűjtemény nemzetközi viszonylatban is ritkaságnak számít. A csarnok földszintjén, a 14-15. századi késő gótikus és a korai reneszánsz művekkel induló kiállítás, a csarnok emeleti kerengőjén, a késő reneszánsz 16. századi emlékeivel zárul. A teremben kiállított velencei kútkávák itáliai kőfaragók munkái, melyek egykor Velence utcáit, később főúri kastélyok udvarait díszítették.


Terület:
970 m2
Állófogadás:
350 fő
Konferencia:
150 fő
Bankett:
150 fő

Reneszánsz Csarnok
Reneszánsz Csarnok

Márvány csarnok

Márvány csarnok


A múzeum neoreneszánsz stílusban épült reprezentatív fogadótere márványburkolatáról kapta mai elnevezését. A csarnok két oldalát az emeletre vezető díszlépcsőház áttört korlátja szegélyezi, pihenője oszlopos galériaként kapcsolódik a Márvány Csarnokhoz, ahonnan gyönyörű rálátást biztosít a teremre.


Terület:
420 m2
Állófogadás:
250 fő
Konferencia:
200 fő
Bankett:
100 fő

Márvány csarnok

Román csarnok


A Román Csarnok hetven éven keresztül raktárként üzemelt, most a Szépművészeti Múzeum egyik legimpozánsabb és legreprezentatívabb tereként nyílt újra és ideális rendezvényhelyszínként szolgál csaknem minden elképzeléshez. A csarnok egyedülálló hangulatát fokozza, hogy a román stílust idéző térbe a 12. század végén épület freibergi dóm ma is látható Aranykapujának gipszmásolatán keresztül érkezünk meg. A román kori bazilikát idéző rendezvényhelyszínt hatalmas oszlopok és pillérek tagolják. A keresztény ikonográfiai program szerint megtervezett, de a millenniumi gondolatkörhöz is kapcsolható falfestményeken többek között a magyar történelem nagy alakjai elevenednek meg. A főhajó falaira a magyar állami, társországi és tartományi címereket festették. A csarnok lenyűgözően gazdag ornamentikáját szimbolikus ábrázolások, életfamotívumok, a halhatatlanságot jelképező pávák, a diadalíveket pedig állatövi jegyek egészítik ki. A körüljáró folyosó boltozatának griff- és sárkányfigurái a német középkori fal- és táblaképfestészet hatását viselik magukon. Az így összeálló, szakrális jellegű tér a századforduló dekoratív festészetének egyik legmagasabb minőségét képviseli. A II. világháborúban súlyos károkat szenvedett és a nagyközönség elől hetven évig elzárt Román Csarnok 2018-ban nyílt meg újra. A csarnokhoz egyedi ajándékkollekció készült.


Terület:
760 m2
Állófogadás:
400 fő
Konferencia:
300 fő
Bankett:
350 fő

Román csarnok
Román csarnok

Barokk Csarnok

Barokk Csarnok


A csarnok az építészek eredeti elképzelése szerint palotaudvart jelenít meg az épületen belül amit a barokk építészet formavilága jellemzi. Az itt látható festményeket a Régi Képtár olasz barokk anyagából kerültek kiválogatásra. Az impozáns csarnok mai állapota az egykori főúri gyűjtemények hangulatát próbálja feleleveníteni.


Terület:
760 m2
Állófogadás:
400 fő
Konferencia:
350 fő
Bankett:
300 fő

Barokk Csarnok

Kupolaterem - 1. emelet


A 19. és 20. századi művészetet bemutató kiállítóterekből nyíló, különleges vörösmárvány-borítású kupolaterem ideális helyszíne lehet nagyszabású díszvacsorák, protokolláris fogadások és állófogadások számára. Képzeljük el, hogy vendégeink vacsorájukat a 19. század leghíresebb magyar történelmi alakjaival egy asztalnál fogyaszthatják el, hogy utána egy pezsgős koccintásra várjuk őket a lélegzetelállító dunai panorámával rendelkező teraszaink egyikén. A Kupolatér három emeletet foglal magában, melyek akár egyszerre is bérelhetőek nagylétszámú események alkalmával.


Állófogadás:
350 fő
Konferencia:
200 fő
Bankett:
300 fő

Kupolaterem - 1. emelet
Kupolaterem - 1. emelet

Kupolaterem - 2. emelet

Kupolaterem - 2. emeletÁllófogadás:
250 fő
Bankett:
200 fő

Kupolaterem - 2. emelet
Felkeltettük érdeklődésed?

Várjuk ajánlatkérésedet és kérdéseidet az alábbi elérhetőségen: [email protected]