Online- és Hibrid rendezvények

Online- és Hibrid rendezvények

-       2020 óta egyre népszerűbbek az online és a hibrid rendezvények, melyekhez múzeumi termeink ugyancsak kiválóak. A művészeti alkotások között megrendezett események sikerességét felkészült csapatunk garantálja, akik professzionális technikai hátteret biztosítanak minden ilyen típusú alkalomhoz. A Múzeum Flow Exclusive platform segítségével ráadásul extra programmal is bővülhet a rendezvény: személyre szabott, tematikus virtuális tárlatvezetések vehetőek igénybe a még különlegesebb a múzeumi élményért.

 

Online- és Hibrid rendezvények

Román csarnok


·  A román kori bazilikát idéző teret hatalmas oszlopok és pillérek tagolják. A csarnok román stílusú belső dekorációját az épület építészei, Schickedanz Albert és Herzog Fülöp tervezhették. A rendkívül gazdag festészeti dekoráció Reissmann Károly Miksa és Glaser János festők munkái. A keresztény ikonográfiai program szerint megtervezett, de a millenniumi gondolatkörhöz is kapcsolható falfestményeken többek között a magyar történelem nagy alakjai elevenednek meg. A főhajó falaira a magyar állami, társországi és tartományi címereket festették. A csarnok lenyűgözően gazdag ornamentikáját szimbolikus ábrázolások, életfamotívumok, a halhatatlanságot jelképező pávák, a diadalíveket pedig állatövi jegyek egészítik ki. A körüljáró folyosó boltozatának griff- és sárkányfigurái a német középkori fal- és táblaképfestészet hatását viselik magukon. Az így összeálló, szakrális jellegű tér a századforduló dekoratív festészetének csúcsteljesítménye. A II. világháborúban súlyos károkat szenvedett és a nagyközönség elől hetven évig elzárt Román Csarnok 2018-ban nyílt meg újra. A csarnokhoz egyedi ajándékkollekciót készített a MúzeumShop.

 


Terület:
760 m2
Állófogadás:
400 fő
Konferencia:
300 fő
Bankett:
350 fő

Román csarnok
Román csarnok
Nem találtad meg amit kerestél?

Ha kérdésed merül fel, vagy amennyiben egyedi igényed szeretnéd velünk megbeszélni, úgy kérjük, vedd fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén!