MUSEUM!EVENTS

Magyar Nemzeti Galéria

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria világörökségi helyszínen, a budai Várnegyedben található. A Budavári Palota története Nagy Lajos, Zsigmond és Mátyás király idejéig nyúlik vissza, amikor a vár Európa egyik fényes királyi lakhelyének számított. Újjáépítése 1749-ben, Mária Terézia uralkodása alatt kezdődött, az akkor divatos barokk stílusban. A II. világháborúban az épület egy része kiégett és megsemmisült. A József nádornak és leszármazottainak földi maradványait őrző budavári családi kripta ugyanakkor megőrzött valamit a palota eredeti, 19. századi szépségéből. A romos állapotú palotát az 1960-as években kezdődtek meg. A Magyar Nemzeti Galéria 1975-ben költözött a palota múzeumi célokra átalakított épületegyüttesébe. A múzeum a magyar és nemzetközi modern művészet remekeit őrzi. Állandó kiállításai átfogó képet adnak a 19. századtól a mai korig a magyar és nemzetközi művészetről. Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Csontváry Kosztka Tivadar, Ferenczy Károly ikonikus, jól ismert festményei és szobrai mellett Claude Monet és Paul Gauguin, Arnold Böcklin és Josef Albers, Paul Cezanne és Auguste Rodin alkotásai is megtekinthetőek a Galériában. Tágas, különleges atmoszférájú termei és impozáns, Dunára néző teraszai exkluzív díszvacsorák, állófogadások és díjátadók klasszikus helyszínei. Az épület ikonikus kupolájáról ráadásul lélegzetelállító panoráma nyílik a fővárosra.

Bérelhető termek

Kupolaterem - 1. emelet

A 19. és 20. századi művészetet bemutató kiállítóterekből nyíló, különleges vörösmárvány-borítású kupolaterem ideális helyszíne lehet nagyszabású díszvacsorák, protokolláris fogadások és állófogadások számára. Képzeljük el, hogy vendégeink vacsorájukat a 19. század leghíresebb magyar történelmi alakjaival egy asztalnál fogyaszthatják el, hogy utána egy pezsgős koccintásra várjuk őket a lélegzetelállító dunai panorámával rendelkező teraszaink egyikén. A Kupolatér három emeletet foglal magában, melyek akár egyszerre is bérelhetőek nagylétszámú események alkalmával.

Állófogadás
350 fő
Konferencia
200 fő
Bankett
300 fő
Kupolaterem - 2. emelet

A második emeleti kupolateremben a 20. századi magyar festészet legszebb alkotásai kaptak helyet. Berény Róbert Csellózó nő vagy Rippl-Rónai József Kalitkás nő című képe is itt található, valamint erről az emeletről nyílik a Gulácsy Lajos, Vaszary János és Bortnyik Sándor műveit rejtő Modern idők időszaki tárlat. A tér közepén lévő oktogonális balkonról az első emeleti kupolatérre látni rá, vörösmárvánnyal borított lépcsői pedig a Csontváry-pihenőhöz vezetnek, ahol többek között az ikonikus Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban vagy a 20 m2-es A taorminai görög színház romjai képek alatt lehet megpihenni. 

Állófogadás
250 fő
Bankett
200 fő
1. emeleti Panoráma terasz

·      Az első emeleti Kupolatérből nyíló két, Dunára néző fedett panorámaterasz kisebb létszámú nyáresti fogadások, pezsgős koccintások tökéletes helyszíne. A terasz a hőgombáknak köszönhetően a téli időszakban hangulatos forraltborozások és gesztenyesütés helyszíne lehet, mely a beltéri eseményt még különlegesebb élménnyé teszi.

Állófogadás
120 fő
Bankett
50 fő
3. emeleti panoráma teraszok

·     A Palota épületének legfelső szintjén található két dunai panorámateraszról a vendégek Budapest teljes látképét élvezhetik, rálátva a Dunára vagy a Parlamentre. A harmadik balkonról pedig meghitt budai látvány fogadja a látogatókat. Mindegyik terasz exkluzív, egyedülálló és lélegzetelállító élmény biztosít.

Állófogadás
50 fő
Bankett
15 fő

Nem találtad meg, amit kerestél?

Ha kérdésed merül fel, vagy amennyiben egyedi igényed szeretnéd velünk megbeszélni, úgy kérjük, vedd fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén!

Kapcsolat

További információk a Múzeumról

Budapest, Szent György tér 2, 1014

max. 150

max. 350

max. 400

  • 4 csarnok

  • 6 kiállítás

  • Wi-Fi

  • kerthelység

Rendezvénytípusok