MUSEUM!EVENTS

Szépművészeti Múzeum

Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su

Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum lokációját, építészetét és művészeti gyűjteményét tekintve is egyedülálló helyet foglal el múzeumaink között. A fővárosi világörökségi helyszínének számító neoklasszicista és neoreneszánsz stílusjegyeket viselő Europa Nostra-díjas épület 1906-ban alapított gyűjteménye a magyar- és egyetemes művészet kiemelkedő alkotásainak első számú magyarországi intézményének ad otthont. A Szépművészeti Múzeum nemcsak önálló kiállításokat rendezett a világ különböző kulturális intézményeiben, hanem számos sikeres vendégkiállítást is befogadott, integrálódva ezzel a nemzetközi művészeti világba. Okkal foglalta el tehát a hazánk leglátogatottabb, és leghíresebb közgyűjteményének címét. Az Andrássy út és a Hősök tere találkozásán elhelyezkedő ikonikus épület lenyűgöző milieu-t biztosít minden rendezvénytípus számára. Gondoljunk akár szűkkörű, kisebb céges összejövetelekre vagy nagyobb állófogadásokra, gálavacsorákra és díjátadókra, a Múzeum tereinek sokfélesége tökéletesen illeszkedik minden elképzeléshez. Küldetésünk, hogy az egyetemes művészeti értékkel bíró alkotásokat izgalmas események alkotóelemeivé tegyük. Legyen szó exkluzív, figyelemfelkeltő céges rendezvényről vagy festményekhez hangolt kulináris élményről, a Szépművészeti Múzeum a rendezvényötletek széles skáláját tudja kielégíteni. Számunkra ezt jeleneti a rendezvény művészete.


Virtuális túra

Bérelhető termek

Reneszánsz Csarnok

A Reneszánsz csarnok a 16. századi itáliai építészet formavilágát követi. Félköríves árkádjai, klasszikus oszlopai, mellvédje és falképei egy reneszánsz palota udvarát idézik fel. A csarnokban a Szépművészeti Múzeum két különleges műtárgyegyüttese látható: az itáliai freskók és a velencei kútkávák. A freskógyűjtemény nemzetközi viszonylatban is ritkaságnak számít. A csarnok földszintjén, a 14-15. századi késő gótikus és a korai reneszánsz művekkel induló kiállítás, a csarnok emeleti kerengőjén, a késő reneszánsz 16. századi emlékeivel zárul. A teremben kiállított velencei kútkávák itáliai kőfaragók munkái, melyek egykor Velence utcáit, később főúri kastélyok udvarait díszítették.


Virtuális túra

Terület
970 m2
Állófogadás
350 fő
Konferencia
150 fő
Bankett
150 fő
Márvány csarnok

A múzeum neoreneszánsz stílusban épült reprezentatív fogadótere márványburkolatáról kapta mai elnevezését. A csarnok két oldalát az emeletre vezető díszlépcsőház áttört korlátja szegélyezi, pihenője oszlopos galériaként kapcsolódik a Márvány Csarnokhoz, ahonnan gyönyörű rálátást biztosít a teremre.


Virtuális túra

Terület
420 m2
Állófogadás
250 fő
Konferencia
200 fő
Bankett
100 fő
Román csarnok

A Román Csarnok hetven éven keresztül raktárként üzemelt, most a Szépművészeti Múzeum egyik legimpozánsabb és legreprezentatívabb tereként nyílt újra és ideális rendezvényhelyszínként szolgál csaknem minden elképzeléshez. A csarnok egyedülálló hangulatát fokozza, hogy a román stílust idéző térbe a 12. század végén épület freibergi dóm ma is látható Aranykapujának gipszmásolatán keresztül érkezünk meg. A román kori bazilikát idéző rendezvényhelyszínt hatalmas oszlopok és pillérek tagolják. A keresztény ikonográfiai program szerint megtervezett, de a millenniumi gondolatkörhöz is kapcsolható falfestményeken többek között a magyar történelem nagy alakjai elevenednek meg. A főhajó falaira a magyar állami, társországi és tartományi címereket festették. A csarnok lenyűgözően gazdag ornamentikáját szimbolikus ábrázolások, életfamotívumok, a halhatatlanságot jelképező pávák, a diadalíveket pedig állatövi jegyek egészítik ki. A körüljáró folyosó boltozatának griff- és sárkányfigurái a német középkori fal- és táblaképfestészet hatását viselik magukon. Az így összeálló, szakrális jellegű tér a századforduló dekoratív festészetének egyik legmagasabb minőségét képviseli. A II. világháborúban súlyos károkat szenvedett és a nagyközönség elől hetven évig elzárt Román Csarnok 2018-ban nyílt meg újra. A csarnokhoz egyedi ajándékkollekció készült.


Virtuális túra

Terület
760 m2
Állófogadás
400 fő
Konferencia
300 fő
Bankett
350 fő
Barokk Csarnok

A csarnok az építészek eredeti elképzelése szerint palotaudvart jelenít meg az épületen belül amit a barokk építészet formavilága jellemzi. Az itt látható festményeket a Régi Képtár olasz barokk anyagából kerültek kiválogatásra. Az impozáns csarnok mai állapota az egykori főúri gyűjtemények hangulatát próbálja feleleveníteni.


Virtuális túra

Terület
760 m2
Állófogadás
400 fő
Konferencia
350 fő
Bankett
300 fő
Belső udvarok (Ión és Dór udvar)

Új rendezvénytérként debütáló, izgalmas, beltéri kapcsolattal rendelkező impozáns kültéri helyszíneink, a Ión- és Dór belső udvarok nyáresti partik, filmvetítések, állófogadások de akár gálavacsorák helyszíneivé is varázsolhatóak.


Virtuális túra

Terület
554 m2
Állófogadás
200 fő
Konferencia
150 fő
Portikusz terasz

A Hősök terére néző fedett Portikusz teraszunk tökéletes rendezvények előtti welcome fogadáshoz, vagy akár kisebb létszámú fogadások számára is. Az exkluzivitás élményét a csodálatos kilátás garantálja a vendégek számára.


Virtuális túra

Állófogadás
150 fő

Nem találtad meg, amit kerestél?

Ha kérdésed merül fel, vagy amennyiben egyedi igényed szeretnéd velünk megbeszélni, úgy kérjük, vedd fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén!

Kapcsolat

További információk a Múzeumról

Budapest, Dózsa György út 41, 1146

max. 300

max. 650

max. 1000

  • 4 csarnok

  • 6 kiállítás

  • Wi-Fi

  • kerthelység

Rendezvénytípusok