MUSEUM!EVENTS

Vasarely Múzeum

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V

Vasarely Múzeum

        A barokk stílusú óbudai Zichy-kastély délkeleti szárnyában található Vasarely Múzeumot tevékenységének fókuszában Victor Vasarely életművének megőrzése és közzététele, tudományos igényű kutatása és feldolgozása áll. A múzeumot 1987-ben a művész jelenlétében nyitották meg, gyűjteményének magját a Vasarely által odaajándékozott és odaadományozott op-art művek adják. Emellett az intézmény a kezdettől fogva helyet biztosít az általa képviselt absztrakt-geometrikus, konkrét és kinetikus irányzatok kontextusába ágyazott időszaki kiállításoknak.

Bérelhető termek

kerthelyiség - Vasarely Múzeum

A Vasarely Múzeum épülete Óbuda közkedvelt részén fekszik. A világhírű Victor Vasarely festményeivel díszített, fényárban úszó terek inspiráló környezetet kínálnak kislétszámú céges fogadásokhoz és kreatív workshopokhoz. Tavasz és ősz között pedig a múzeum hangulatos kerthelyisége is megnyílik, amely remek színtere lehet borkóstolóknak vagy állófogadásoknak.

Állófogadás
120 fő
Vasarely Múzeum 1. és 2. emelet

 A múzeumnak otthont adó Zichy-kastély a Mátyás-korabeli óbudai prépostsági Mária-templom és a klarisszák kolostorának romjaira épült. A Vasarely Múzeum állandó kiállítása a földszinti termek sorában és a két emeleti kiállítótérben tekinthető meg. A tárlat kronológikusan mutatja be Victor Vasarely művészetét a korai budapesti rajzkörtől, a kinetikus, op art képekig. A múzeum belső, kertkapcsolattal rendelkező kiállítóterei kiválóan alkalmasak meghitt, kisebb létszámú állófogadásokhoz.

 

 

Állófogadás
80 fő

Nem találtad meg, amit kerestél?

Ha kérdésed merül fel, vagy amennyiben egyedi igényed szeretnéd velünk megbeszélni, úgy kérjük, vedd fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén!

Kapcsolat

További információk a Múzeumról

Budapest, Szentlélek tér 6, 1033

max. 80

max. 120

  • 4 csarnok

  • 6 kiállítás

  • Wi-Fi

  • kerthelység

Rendezvénytípusok